به گزارش خبرنگار اقتصادی حیات؛ با توجه به زلزلهخیز بودن پایتخت و تبعات ناشی از آثار بهجا مانده پس از زلزله احتمالی در تهران برای سراسر کشور، مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و دانشگاهی متعدد و رسمی و وابسته به نهادهای حاکمیتی بسیاری تا کنون گزارشهای مختلفی درباره امکان یا عدم امکان جابهجایی پایتخت و مرکز اداری سیاسی کشور منتشر کردهاند که بعضاً با موافقت یا مخالفت همراه بوده.
در دولت دوازدهم نیز شاهد ارسال نامه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) به رئیس جمهور وقت، مبنی بر توانایی این نهاد عمرانی برای انتقال پایتخت به شهری دیگر بدون تحمیل هزینه به دولت و سپس ارجاع این نامه از سوی روحانی به وزیر راه و شهرسازی دولت دوازدهم به عنوان دبیر شورای عالی ساماندهی و انتقال پایتخت بودیم.
یکی از شهرهایی که هم در نزدیکی تهران است و هم اراضی گستردهای برای ساخت و ساز دارد که قابلیت جانشینی پایتخت را در خود جای داده باشد، شهر جدید پرند در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی است، که به نظر برخی کارشناسان که پرند را شهر بدون زلزله مینامند، شاید این شهر بتواند حداقل گزینه مناسبی برای انتقال مراکز حیاتی کشور به آن شود.
«بیگی»، نماینده مردم تبریز و عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی حیات، با اشاره به اینکه در مجلس کمیسیونی با عنوان کمیسیون انتقال پایتخت داریم، عنوان کرد: ریاست این کمیسیون را «حجتالاسلام رئیسی»، رییس جمهور کشورمان و دو تن از نمایندگان از جمله «ابوترابی» به عهده دارند.
وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به زلزلهخیز بودن تهران، نیاز است که بررسیهای دقیق و کارشناسی در خصوص جابهجایی پایتخت انجام شود تا بتوان به گزینه انتقال کل پایتخت یا ساخت پایتخت اداری و تفکیک آن از پایتخت تجاری فکر و آن را اجرای کرد که این امر نیازمند مطالعه جدی و دقیق است.
بیگی با عنوان این مطلب که سالهاست موضوع جابهجایی پایتخت عقیم مانده و به نتیجه نرسیده است، گفت: عدم امکان جابهجایی پایتخت در حال حاضر دلیل نمیشود که مسئولین امر به فکر راههای پیشگیرانه در مواجه با زمین لرزه احتمالی پایتخت و تبعات آن برای سراسر کشور باشند، چرا که تهران قلب کشور به شمار میرود و در صورت وقوع زلزله امکان امدادرسانی دقیق و مورد نیاز از سایر استانها به آن نخواهد بود.
وی با اشاره به نیاز به مقاومسازی پایتخت، تصریح کرد : نیاز است تا شهروندان در خصوص رویارویی با زلزله احتمالی پایتخت مورد آموزش و آمادهسازی قرار گیرند، چرا که چه تهران پایتخت بماند یا نماند قسمتی از این کشور بوده که هم وطنان ما را در خود جای داده است و نیاز است که اقدامات پیشگیرانه لازم برای به حداقل رساندن خسارات احتمالی زمینلرزه در این شهر در نظر گرفته شود.
وی در پایان با اشاره به کمکرسان بودن اینترنت آزاد در زلزه ترکیه، عنوان کرد: نیاز است تا در کنار سایر راهکارها مسئولین به فکر دسترسی آزاد شهروندان به اینترنت باشند تا در شرایط ویژه بتوانند از آن برای امداد رسانی سریع کمک بگیرند.